perjantai 11. syyskuuta 2015

Nettipelejä lintuharrastajille, huviksi ja hyödyksi


Heinäkuun lintuillassa kerroin paitsi älypuhelimen käytöstä lintuharrastuksessa niin myös netistä löytyvistä suomalaisille sopivista lintuharrastuspeleistä, joista osa on puhdasta hupia mutta osaa niistä voi käyttää myös oman lajintuntemuksen kehittämiseen. Lupailin näistäkin sitten laittaa koosteen jakoon. Tässä se nyt on, olkaa hyvä... :)

1. Swarovski Birding Game


Tämä on Swarovskin hyvin toteutettama englanninkielinen määrityspeli, jota voi pelata kolmella eri vaikeustasolla, aloittelijasta kokeneeseen määrittäjään. Pelin taustana on aitoja lintupaikkoja ja määritettavät lajit ovat nillä esiintyviä lajeja, pelin äänimaailmakin on mukavan aito. Omaa edistymistä voi seurata jos luo tunnukset, mutta myös ilman tunnuksiakin voi pelata.

2. BirdLife VisaBirdLife Visassa yritetään ratkaista sanallisia tai kuvallisia monivalintatehtäviä. Mitä nopeammin vastaat oikein, sitä enemmän saat pisteitä. Kysymyksiä on yhteensä 10 kappaletta ja pelin jälkeen pelaaja näkee yhteenvedon omista tuloksista. Parhaiden pärjänneiden rekisteröityneiden pelaajien tulokset listautuvat Top 10 -listalle. 
Pelissä arvotaan kuukauden välein yksi voittaja. Voittajien nimimerkit näkyvät voittaja -luettelossa.

3. HINT BirdidBirdid on tarkoitettu sinulle, joka haluat oppia lisää linnuista ja saada todistuksen määritystaidoistasi. Voit suorittaa virallisen kokeen joko oman maasi linnuista tai koko läntisen palearktisen alueen linnuista ja saada todistuksen lintujentuntemuksesta. Voit myös osallistua Nord-Trøndelag University Collegen kenttäkursseille eri puolilla läntistä palearktista aluetta tai opiskella lintuja itsenäisesti harjoitusosiossa.

Huom. valitse suomenkieli sivun alaosasta.

4. Bird Quiz Computerbirding
Computerbirding on valokuviin ja videoihin perustuva määrityspeli jota voit pelata myös kolmella tasolla aloittelijasta experttiin. Valitse ensin kieleksi suomi ja sen jälkeen vaikeustaso.

5. LintupalapelejäJa viimeisenä puhdasta hupia :) Lintupalapeleja on yhteensä parisataa ja vaikeustasoja on parikymmentä, haastetta siis riittää lapsista aikuisille.


Lopuksi: jos tiedätte muita tämän tyylisiä suomalaisille lintuharrstajille sopivia sivustoja niin laittakaa kommentteja ja ehdotuksia uusista sovelluksista tai kommentoikaa näitä yllä mainittuja sivustoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti