keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

SISIS 2015: hyvä keli, rentoa retkeilyä, paljon lintuja

Kultarinnan havaitsi vain kaksi joukkuetta

VLH:n ensimmäinen kesäralli, SISIS 2015, järjestettiin 12 tunnin rallina 6.6.2015. Sisis - termi lienee tuttu ainakin kokeneemmille lintuharrastajille, tarkoittaa siis sisämaan lintuharrastajaa. No, on rallin nimessä tietysti pieni vihje ajankohtaiseen maailmanpolitiikkaankin ;)

Mukaan ilmoittautui 6 joukkuetta, joista 5 pääsi aamunkoitteessa tien päälle. Pyhät Miehet eli Pekka Rintamäki ja Antti Isosalo joutuivat perumaan osallistumisensa ralliin veneen ja moottorin yllättäen hajottua.

Joukkueista Lokkisaarelaiset eli Rainer Mäkelä, Tatu Itkonen ja Mari Kukkamäki keskittyivät etsimään lajeja vain Lempäälästä, samoin yhden miehen joukkue Pälkäneeltä Päin eli Kari Tornikoski haki lajeja vain Pälkäneeltä. Yökkujat eli Mea Torkko ja Aatu Rundgrén retkeilivät samoin vain Valkeakoskella ja he ehtivät rallata vain 6 tuntia. Ainoastaan LemBoys eli Harri & Jari Mäkinen ja Eldoradon Kurpat eli Risto Vilpas ja Olli Haukkovaara hakivat lajeja useamman kunnan alueelta.

Aamu oli kylmä, vain +6°C, mutta tyyni, päivällä kova tuuli jälleen haittasi havainnointia vaikka lämpötila nousikin +17° asteen korville. Sateelta onneksi vältyttiin.

Yhden kunnan taktiikka osoittautua sekä Pälkäneellä että Lempäälässä varsin hyväksi, niin Lokkisaarelaiset kuin Pälkäneeltä Päin keräsivät listoilleen 88 lajia. Yökkujat pääsi kuudessa tunnissa 59 lajiin, koko ralliajan käyttäneet LemBoys pääsi 90 lajiin ja voittajaporukka Eldoradon Kurpat täyteen 100 lajiin. Koko rallin lajimäärä oli 124.

Ässät eli vain yhden joukkueen havaitsemat lajit alla

Pälkäneeltä Päin: palokärki, heinätavi, teeri, metsäviklo, pikkusieppo
Yökukkujat: harmaapäätikka
LemBoys: pensassirkkalintu, kaakkuri, uuttukyyhky
Lokkisaarelaiset: hiirihaukka
Eldoradon Kurpat: mustalintu, merimetso, ruisrääkkä, tylli, jänkäsirriäinen, mustaviklo, punajalkaviklo, liro, keltavästäräkki, mustaleppälintu, viitasirkkalintu, pikkulepinkäinen

Huomioitavaa ässissä on etenkin hiirihaukka, mikä kuvastaa kovan tuulen vaikutusta petolintujen vähäiseen lentelyyn sekä kahlaajien määrä; veden pinta oli korkealla Lokkisaaressa ja kahlaajat poissa sieltä mutta parilta tulvapellolta löytyi mukavasti lajeja.

Rallin purku pidettiin mukavissa tunnelmissa Mallasmajalla, päälle syötiin makkarat ja osa jäi vielä saunomaankin. Ensi vuonna sitten uudestaan!


Kiertopalkinto päätyi ensimmäiseksi Risto Vilppaan seinälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti