sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Talvilinturalli 2016 - retkeilyä upeassa talvikelissä

Telkkiä Herralankoskella
VLH:n perinteinen talvilinturalli järjestetään joka tammikuun ensimmäisena lauantaina. Tällä kertaa joukkueiden kasaaminen tuotti puheenjohtajalle harmaita hiuksia, kaikkia halukkaita ralliin osallistujia ei onnistuttu ymppäämään joukkueisiin ja pari joukkuetta haihtui olemattomiin sairastumisien yms vuoksi. Ensi talvena joukkuejärjestelyt on ehkä syytä aloittaa huomattavasti aiemmin, jotta kaikki halukkaat varmasti pääsevät mukaan.

Loppujen lopuksi ralliin saatiin sentään neljä joukkuetta. Kävynpurija eli Sami Laukkanen retkeili vain Saarioispuolella, Lokkisaarelaiset eli Mari Kukkamäki, Rainer Mäkelä ja Tatu Itkonen lähinnä Lempäälässä, Herrashenkilöt eli Jorma Ahola, Markku Alanko, Juha Leuhtonen, Pirjo Kivistö ja Mea Torkko suhasivat ympäri VLH:n aluetta, samoin kuin Pj3 eli Jussi Kallio, Risto Vilpas ja Olli Haukkovaara.

Joutsen Viialassa


Sää oli mitä mainioin, pakkasta oli kymmenisen astetta, aurinko paistoi koko päivän ja heikko tuuli puhalsi lounaasta - eipä juuri parempaa talviretkikeliä olis voinut toivoa. Toki avoimen järvenselän rannalla keli tuntui varsin arktiselta, mutta eipä siellä onneksi tarvinnut pitkää aikaa viettää.

Rallin voittivat Pj3 38 lajilla, hopealle kipusivat Herrashenkilöt 25 lajilla, pronssille pääsivät Lokkisaarelaiset ja neljänneksi tuli Kävynpurija. Ajokilometrejä tuli voittajille 188, Herrashenkilöille 145, Lokkisaarelaisille 50 ja Kävynpurijalle huimat 6 ;)

Varpuspöllö Sääksmäen KelhissäÄssät eli vain yhden joukkueen havaitsemat lajit alla:

Pj3: Kyhmyjoutsen, teeri, fasaani, harmaahaikara, kanahaukka, varpuspöllö,  västäräkki, pähkinänakkeli, peippo

Lokkisaarelaiset: Urpiainen

Kävynpurija: Palokärki

Kuikka Valkeakosken Alakanavalla
Rallin kokonaislajimäärä oli 42 johon on laskettu mukaan myös Valkeakosken Alakanavalla oleva kuikka, jota ei joukkuiden rallituloksiin laskettu, koska lintu oli sinne juuri ennen rallia vaputettu Markku Alangon lintuhoitolasta.

Kokonaislajimäärä jäi tänä talvena varsin alhaiseksi huonon koivun ja lepän siemensadon sekä huonon marja- ja käpytilanteen vuoksi, eikä myyriäkään ole paljoa mikä näkyi tuuli- ja hiirihaukkojen puuttumisena. Parhaina talvina kokonaislajimäärä onkin noussut jopa 58 lajiin. Nyt jäi kokonaan havaitsematta mm. vihervarpunen, tikli, käpylinnut ja tilhi jotka usein ovat varsin tavallisia talvilintuja.

Rallin purku pidettiin mukavissa tunnelmissa Myllypirtillä, pullakahvien parissa. Ensi vuonna sitten uudestaan!

Rallin kiertopalkinto, allihaahka - taulu. Lajia ei ole vielä talvirallissa nähty, vaikka se muutamia kertoja on täällä talvella havaittukin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti