sunnuntai 6. syyskuuta 2015

VLH:n perinteinen syysralli 2015


Pojat joukkue taisi keskittyä enemmän lintuihin kuin tiellä pysymiseen, kuski tosin mainitsi syyksi repsikan painon ;) Kuva: Jyri Reinikka
Vuonna 1981 ensi kerran pidetty 24 tunnin, nyt jo perinteinen syysralli mentiin tällä kertaa kohtalaisessa kelissä; vettä tuli taivaalta muuutamista kuuropilvistä mutta ei ne sentään rallia onnistuneet vesittämään. Perjantai-iltana pärjäsi hyvin shortseilla ja T-paidalla, lauantaina oli aamulla sen verran viileää, että vähän lämpimämmin piti pukeutua.

Joukkueita oli tänä vuonna viisi: Pojat (Jyri Reinikka, Petri Salo ja Jani Vastamäki), Laskijat (Kim Kuntze & Heikki-Pekka Innala), Höntsyilevät Sedät (Risto Vilpas & Olli Haukkovaara), Känkkäränkkä (Jorma Ahola, Mea Torkko, Juha Leuhtonen ja Pirjo Kivistö) sekä Lokkisaarelaiset (Mari Kukkamäki, Rainer Mäkelä ja Tatu Itkonen)

Känkkäränkkien turturikyyhky Metsäkansassa (Kuva: Juha Leuhtonen)
Lajeja nähtiin rallissa yhteensä 118, voittajajoukkueella Pojat lajeja oli 99, hopealle pääsivät Laskijat 96 lajilla ja pronssille tulivat Höntsyilevät Sedät 88 lajilla. Neljänneksi tulivat Lokkisaarelaiset 74:llä lajilla ja jumbosijalle päätyivät Känkkäränkkäläiset 69 lajilla.

Ässät eli vain yhden joukkueen havaitsemat lajt, joita oli 18, alla joukkueittain:

Pojat: pähkinähakki, pikkutikka, heinätavi, kapylintulaji, kirjosieppo
Lokkisaarelaiset: isolepinkäinen, mustaviklo, metsähanhi
Känkkäränkkä: harmaapäätikka, turturikyyhky, kaakkuri, teeri
Laskijat: kirjosieppo. lehtokurppa, liejukana, haarahaukka, kyhmyjoutsen, varpuspöllö
Höntsyilevät Sedät: valkoposkihanhi

Markku Ranta-Eilolan pari päivää aiemmin löytämä nuori haarahaukka näyttäytyi rallissa Laskijoille. Kuva: Markku Ranta-Eilola
Ralli osoitti jälleen kerran, että kyllä täältä sisämaastakin hyviä havaintoja saadaan kasaan, kunhan lintuja vaan etsitään. Rallin kaksi parasta lajia olivat ehdottomasti Känkkäränkkien Metsäkansan Mutista löytämä turturikyyhky, sekä Laskijoiden Tarttilasta löytämä nuori haarahaukka, sama lintu varmasti mikä siellä jo pari päivää aiemmin oli nähty.

Mukavaa oli taas! Ja seuraava ralli sitten vuodenvaihteen jälkeen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti