sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Vallonjärven tornista näkee taas - ja tornin viereltäkin!


Hieman epätoivoiselta ryteiköltä tornin edusta näytti, kun aamulla ennen yhdeksää ensimmäisenä Vallonjärven tornille saavuin. Mahdammeko saada ryteikön nurin tänään ja näkyvyyden auki Vallonjärvelle? Heikkilänmetsästä kuului hiirihaukan ääntä ja hetken kuluttua lehtopöllön naukumista, hmmmmm? Ja sitten närhen rääkäisy, matkijamestari paljasti itsensä. Peippoja muutti tornin ohi pohjoiseen, joutsenpari laskeutui jäälle ja tiaiset kävivät edelleen ahkerasti tornin ruokintapaikalla.

Pian paikalla oli kuitenkin reilusti porukkaa, kaksi moottorisahaa, raivaussaha, vesureita ja kassaroita ja johan alkoi puskaa ja puuta mennä nurin! Rannasta aloitettiin ja siitä sitten rinnettä ylös, puuta nurin, poikki ja pinoon. Isoja risukasoja jäi ruovikon reunaan, sinne ne maatuvat hiljalleen. Reilun kolmen tunnin aherruksen jälkeen oli savotta ohi, nyt järvelle näkee jo tornin vierestä maan tasalta ja ylhäältä näkyvyys on upea!

"Peto-Pete" eli Pertti Nikkanen ja ryteikössä Ville Työppönen moottorisahan kanssa

Paikalla ahersivat allekirjoittaneen lisäksi Jussi Kallio, Ville Työppönen, Pertti Nikkanen, Matti Kuula, Juhani Sappinen ja Risto Vilpas. Suurkiitos kaikille talkoolaisille! Seuraava savotta Vallonjärven tornilla onkin sitten seuraavan sukupolven harteilla. Ja tämä olikin kevään viimeinen iso talkoo, syksyllä sitten kunnostamme Ritvalan Vähäjärven tornin.


Valmista tuli! Kuvasta puuttuu Juhani Sappinen joka lähti paikalta ennen kuvan ottoa.
 Vallonjärven tornilla riittää muuten vielä pientä puuhasteltavaa, eli tornin graffitit on maalattava piiloon, saamme onneksi kaupungilta maalit ja muut vermeet. Jos haluatte tehdä oman pienen osanne, ottakaa mukaan roskapussi ja kerätkää roskat tornin ympäristöstä, niitä paljastui sieltä yllättävän paljon.

Tervetuloa Vallonjärven tornille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti