keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Kevään ensimmäinen lintukävely

Silkkiuikut Heritynniemessä 2.5.2012Kevään ensimmäinen lintukävelyyn osallistui 5 henkeä. Kolea ja kova tuuli ilmeisesti piti väkeä poissa, eikä tainnut markkinointikaan ihan onnistua. Ensi kerralla viisaampia ja ilmoitus paikallislehteen, josko saisimme isomman porukan mukaan?

1,5 tunnin ja 3,3 kilometrin kävely Valkeakosken Heritynniemen tyven suojelualueilla ja rantametsissä oli silti mukava. Tuulikin tyyntyi ja punarinnat, peipot, rastaat, sepelkyyhkyt ja rautiaiset sekä monet muut aloittivat iltakonserttinsa. Hyönteissyöjät olivat kuitenkin vielä vähissä ja Heritynniemen lintukonsertti onkin parhaimmillaan vasta muutaman viikon päästä.

Lähivesiltä löytyi kuvan silkkiuikkujen lisäksi mm. härkälintu sekä tukkakoskeloita, jotka ovat kumpikin hieman harvalukuisempia näillä vesillä. Ja retken päätteeksi parkkipaikan yllä lenteli vielä räystäspääsky, joka ainakin tämän kirjoittajalle oli vuoden ensimmäinen.

Seuraava opastettu lintukävely on 16.5. Valkeakosken Kirjaslammen maastossa, liikkeelle lähdetään kello 18.00 Kirjaslammen parkkipaikalta. Tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti